Monday, February 21, 2011

Zuhanás a szakadék felé

Sziasztok,

Ahogy ma utaztam a buszon a város felé, a Szent Lélek elém hozott egy képet. Ezt szeretném most megosztani veletek.

Talán már sokan hallottátok, hogyan tanítja a sasmama a fiókáját repülni. Ezt a képet Isten szemléltető képként használta, és utána mutatta a folytatást.

Aki még esetleg nem hallott róla, annak most leírom. A mama rendszerint, már az első repülési gyakorlatnál csak kilöki a fiókát a fészekből, de közben figyel, hogy mielőtt baleset érné a fiókát, és belezuhanna a szakadékba, a mama gyorsan alárepül és feltartja. Ha nem ezt tenné, a fióka az első gyakorlat után halállal végezné.

Most, pedig szeretném nektek elmondani, amit a Szent Lélek mutatott. Ezt nem most mutatta, hanem csak emlékeztetett rá.
Ha eleinte kicsi gusztustalannak fogok tűnni, bocsánat, de ez hozzá tartozik.

Ahogyan a sasmama kilöki a fiókáját a fészekből, mi emberek is a szülőcsatornán keresztül világra jövünk.
Onnantól kezdve, hogy kibújtunk elkezdünk zuhanni egy mély szakadékon keresztül. Ez a szakadék, a bűnnel teli világ, és ami miatt zuhanunk, mert ennek a bűnnel teli világnak van egy alja, ami annyira vonz minket, mint fémet a mágnes. A bűnnevű szakadék végén az emberekre a halál vár, az örök megvetettség állapota, az örök elválasztottság Istentől. Ez az, ami elkezdi vonzani az embert, mint a mágnes. Ennek köszönhető, hogy az ember zuhan a bűn szakadékán keresztül.

13. Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
14. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.
15. Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. (Máté 7, 13-15)

Ahogyan a sasmama berepül a fióka alá, hogy az meg ne haljon, az emberek számára is van egy lehetőség, ami felfogja őket, és meg tudja akadályozni, hogy a bűn mágnese, a halálba, az örök kínba, szenvedésbe vonzza az embert.
Ez a lehetőség: Jézus Krisztus kereszten kiontott vére és élete, és a halálból való feltámadása által megálljt mondott a halálnak, legyőzött minden bűnt, ami csak gyorsítja a folyamatot, hogy az ember minél hamarabb szörnyethaljon, azaz örökre elveszítse Isten jelenlétét.
Viszont számodra, aki még nem fogadtad el Krisztus helyetted kiontott vére és feltámadása által a bűnbocsánatot, a zuhanás végeredményétől való szabadulást, akkor nálad a zuhanás folyamata még nem ért véget, akkor te még most is folyamatosan zuhansz.
Ne félj, mert ha HISZED, hogy Jézus Krisztus kereszten kiontott vére és a halálból való feltámadása elég volt arra, hogy az összes bűnödet eltörölje, bármennyit és bármekkorát vétkeztél, akkor szabad vagy, és lelked nem lát halált. Lelked soha többé nem lesz elválasztva Istentől.
Jézus Krisztus a bűntől, és a bűn átkától való szabadulást Ígér neked, és ebben olyas valamit Ígér, amit már régen megtett érted, és neked nem kell semmi mást tenned, csak ingyen és HIT által elfogadnod.

Akkor leszel szabad a pokol felé való zuhanástól, ahová a tested kívánságain, cselekedetein keresztül vonz a Sátán, ha HISZED, hogy Jézus Krisztus érted kiontott vére és feltámadása elegendő ehhez.

Senki nem tud dönteni helyetted, ezt neked kell meghoznod ezt a döntést. Ma, most még erre van lehetőséged, de vigyázz, mert a mágnes a pokol mágnese vonz, és minél tovább halogatod, ha minél tovább gondolkodsz, annál kisebb lesz az esélyed, hogy megszabadulj.
Nem kötelező dönteni, de ha nem döntesz, akkor is döntesz. Ha teheted, akkor ne okozz magadnak csalódást, fájdalmat, kínt, amitől most lenne lehetőséged megszabadulni.

30.
A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol. (Máté 12, 30)

Tehát, ha nem döntesz, akkor Jézus ellen döntesz. Ha nem döntesz Jézus mellett, akkor magad ellen döntesz.


Isten áldjon téged, titeket kedves barátaim, Orsi
ui.: Megfontolandó kérdés! Egy lényeges dolog. Azért, mert te nem hiszel valakinek/valakiknek a létezésében, az IGAZSÁG nem fog hozzád alkalmazkodni, hanem tény marad.

4 comments:

  1. barmi jot csinalsz az eletedben, a pokolra kerulsz, pedig Isten szeret teged... ennyi

    ReplyDelete
  2. Röviden fogalmaztál. Ha elfogadod Isten feltétlen szeretetét, amit Ő Krisztus érted kiontott vérén és halálból valófeltámadása által mutatott neked, akkor nem kerülsz a pokolra. A lényeg, hogy Jézus Krisztusba vetett hit nélkül soha nem fogsz tudni annyi jót tenni, ami megment téged ettől. Mivel nem tudom ki vagy név szerint, és hogy Krisztusban hiszel-e vagy sem, De Jézus Krisztuson kívül más esélyed nincsen. Viszont elfogadni Krisztus szeretetét és bocsánatát a legklasszabb dolog a jövőre nézve.

    ReplyDelete
  3. egyetértek:D és sokkal pengébb nyugodtabb és bölcsebb leszel ha megbékülsz Jézussal, és ha eddig azt hitted eléggé boldog voltál, akkor légy hálás, de hidd el, még több öröm jön!
    és ha nem lennél boldog, felejtsd el, hogy CSak az emberek megtölthetnek élettel, mert náluk nagyobb a természet is, de annál nagyobb és szeretőbb az Élő Isten!:D ha elfogadod Jézust, utána viszont még annál is jobban megtanulsz szeretni, és boldog lenni! Ámen:)

    ReplyDelete
  4. Szia!

    Megtennéd, hogy aláírod a nevedet? Csak már kíváncsi vagyok, hogy ki vagy? Eddig mindenki névtelenül írt. Vajon szándékosan?

    Áldást, Orsi

    ReplyDelete