Sunday, February 6, 2011

Isten irodájában dolgozni

Sziasztok,

Ahogy gondolkoztam, Istenen és a keresztényeken, a keresztények közötti kapcsolaton, az elhívásokon, a Szent Lélek egy képet mutatott. Mielőtt leírnám, hogy néz ki a kép, szeretnék veletek megosztani valamit a Római levélből:

1. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
2. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
3. Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét.
4. Mert miképen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van:
5. Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.
6. Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint, akár írásmagyarázás, a hitnek szabálya szerint teljesítsük;
7. Akár szolgálat, a szolgálatban; akár tanító, a tanításban;
8. Akár intő, az intésben; az adakozó szelídségben; az előljáró szorgalmatossággal; a könyörülő vídámsággal mívelje. (Róma 12, 1-8)

Ebben a szakaszban Pál úgy mutat be minket Krisztusban hívőket, mint egy testnek különböző tagjait, amelyeknek különböző funkciókat kell betölteniük.

Édesapám földhivatalban dolgozik, ahol az emberek nem csak egyféle munkát végeznek. Miközben ezen gondolkodtam, Isten megmutatta, hogyan lehet Krisztus testét egy hivatalhoz hasonlítani.

Krisztus teste olyan mint egy hivatalnak az épülete. A hivatalon belül vannak különböző osztályok, amik egy épületen belül vannak. Ezeken a különböző osztályokon belül vannak a dolgozók, akik mindannyian azon a területen dolgoznak, ami a feladatuk, vagy mondjuk a végzettségüknek megfelelő

Krisztus teste az Iroda, amin belül el vagyunk rejtve, az Ő testének a tagjaiként. Mivel egy testhez tartozunk, ezért Krisztus irodáján belül, kollégák lehetünk, de mivel Krisztus testének különböző tagjai vagyunk, ezért egy testként ugyan, de más-más feladataink vannak. Kollégákként, testvérekként támogathatjuk egymást, ahogy a vér áramlik az egész testben, de mindannyiunknak más feladata van. Külön-külön nem érünk semmit, csak egy testként, mert csak egy testként tud keresztül áramolni rajtunk Krisztus vére, ami tartja bennünk tagokban az életet. Külön-külön nem érünk semmit. Külön területeken dolgozunk, de egy épületen belül, azaz ugyanazt a főnököt szolgáljuk. Nem egymáshoz kell ragaszkodnunk, hanem az épület, amin belül dolgozunk az tart minket egyben. Krisztus testének tagjai sem egymáshoz ragaszkodnak, hanem Krisztus az, aki egyben tartja a tagokat. Különböző feladatok lettek ránk bízva, amik csak akkor tudnak kiteljesedni, ha Jézus vére ármlik keresztül az Ő egész testén. Nem szedhetem ki a lábamat, hogy a kezem helyére tegyem, mert akkor nem azt a funkciót töltené be, amire rendeltetett.

Sokszor szeretnénk hasonlítani másokhoz, szeretnénk úgy szolgálni mint mások, de Jézus személyre szabott feladatot adott nekünk. Mivel egy testnek vagyunk a tagjai, egy testként támogathatja egyik tag a másikat, segítheti, de nem végezheti ugyanazt a feladatot, mert neki más a rendeltetése. Nem akkor lesz egész a test, ha valaki azt a feladatot akarja végezni, amit a másik. (Senki nem látott még három szemű, és egy fülű embert). A test akkor lesz egész, ha rendeltetésemnek megfelelően azt a feladatot végzem, amire hívattam. Csak akkor tudom támogatni a test többi tagját, ha azt a feladatot végzem, ami az enyém. Ha más testrészek helyett akarnám végezni a feladatot, akkor azzal nem támogatom őket.
Vannak dolgozók akik előtérben, vannak akik háttérben dolgoznak. Egyik sem kevésbé fontos, mint a másik, de csak együtt érnek valamit.

Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy Isten szeretné elvégezni a munkáját általunk, de csak akkor tudja, ha minden testrész a helyén van, hogy a vér áramolhasson keresztül az egész testen.

Szeretettel, Orsi

No comments:

Post a Comment