Monday, February 7, 2011

Krisztusban Test-véreknek lenni

Az előző bejegyzésemet tovább fűzve, a következő kifejezésen kezdtem el gondolkodni. Azon, hogy mit jelent Krisztusban test-véreknek lenni?

Krisztus az egész test, de a test tagjai külön külön nem érnek semmit, csak úgy, hogy ha a testben áramló vér összeköti őket, és így a test tagjai tudják egy testként támogatni egymást, de ha a test tagjai nincsenek összhangban, akkor az olyan, mint egy szétdarabolt test, és a szétdarabolt testben a vér nem tud áramolni, tehát a tagok nincsenek összeköttetésben, egységben. Egy szétdarabolt test, brutálisnak hangzik, de halott.

Mondhatnánk azt is, hogy Krisztus a fej, azon belül is az agy, ami irányítja az egész testet, és összhangban, tartja az test részeit. Az agy, ami ha el van választva a test többi részétől, akkor a test halott.

Vagy lehet Krisztus a szív, ahonnan az Ő vére áramlik szét az egész testbe, ami szintén nem ér semmit, ha a test szét van darabolva, ha viszont a vér össze köti az egész testet azzal, hogy keresztül áramlik rajta, és az agy irányítja a test részek mozgását, feladat végzését, akkor van egység. A test tagjai akkor tudják egymást támogatni, kiegészíteni, ha az irányítást veszik az agyból, és a szívből a vér keresztül áramlik a testen.

Így lehetünk Krisztus, a Fej testánek a tagjai, és áramolhat keresztül rajtunk Krisztus vére, azaz test-vérek lehetünk Krisztusban, mindenki azt a feladatot végezve, ami az elhívása, és mégis támogatva Krisztus testének más tagjait.

Én most kezdem felfedezni, hogy Krisztus Testében, milyen részem van, és mi a feladatom.

Isten áldjon titeket test-véreim, illetve Krisztus irodájában dolgozó kollégáim!

Szeretettel, Orsi

No comments:

Post a Comment