Sunday, January 30, 2011

Kicsoda Jézus?

Kedves Testvérek,

Legutóbb arról írtam, amit Jézus Mártának mondott, hogy: EGY A SZÜKSÉGES DOLOG. Hadd folytassam tovább ezt a vonalat. Gyakran előfordul, hogy Jézus szándékosan megengedi, hogy annyira összezavarodottak legyünk, hogy annyira tanácstalanokká váljunk, hogy végül csak Ő maradjon. Jézus engem mostanság arra készít, hogy jöhetnek majd napok az életemben, amikor senkim és semmim nem lesz.
Tudjátok eszembe jutott egy kép, ami eléggé érdekesen hangzik, de igaz. Miután egy férfi és egy nő összeházasodtak, ott vannak egymásnak. Az a természetes, hogy amikor bensőséges, intim kapcsolatot élnek egymással, az senki másra nem tartozik. Amikor ezt megélik, akkor minden mást kizárnak a környezetükből, és csak egymásra koncentrálnak. Kikapcsolva mindent, egymásra hangolódnak, és egymásnak mondják, hogy ők mit jelentenek egymásnak.
Ezt azért hoztam fel, mert így van ez a Jézussal való kapcsolatban is. Nem véletlenül olvasunk annyit a Bibliában a paráznaságról. Jézus annyira féltékenyen szeret, hogy egy olyan bensőséges szeretet kapcsolatot akar velünk, ahol csak ő van nekünk, mi pedig neki. Jézus, mivel féltékenyen szeret, kész mindent megtenni annak érdekében, hogy velünk szerelmeseivel, csak kettesben legyen, minden mást kizárva a problémáktól, a kudarcoktól kezdve mindent. Ő, az aki kezdeményezte ezt a kapcsolatot, és már a teremtés napjától kezdve, elkezdett olyan gyönyörű dolgokat mondani nekünk, rólunk, amiket a szerelmes vőlegény mond az ő menyasszonyának. Sőt még attól is szebbeket. Ő ugyan nem vár el viszonzást, de békességgel, és melegséggel áraszt el minket az, ha mi is elmondhatjuk Jézusnak, amikor kettesben vagyunk vele, hogy mi mindent jelent ő a számunkra.
Ez az a Jézussal való kapcsolat, aminek a képe a férfi és a nő házassága. Addig, amíg egyedülállók vagyunk, sincs okunk az aggodalomra, hiszen ott van számunkra a mi szerelmesünk Jézus, aki soha nem fog elhagyni minket.
Jézussal kettesben akar lenni velünk, ehhez az kell, hogy oda feküdjünk a lábaihoz, hogy Ő mindent levehessen a vállunkról, amik akadályoznak minket abban, hogy Jézussal zavartalan kapcsolatba legyünk. A házasság gyönyörű képe annak, amit Jézus érez irántunk. Viszont, a házasság csak egy képe, de eljön a nap, amikor nem lesz többé szükség előképre, hiszen Jézussal örökké együtt leszünk.
Ha szomorúak vagyunk, egyedül érezzük magunkat, ha úgy gondoljuk, hogy mindenki elutasít, csak egy szó, és a mi örök vőlegényünk ott lesz mellettünk, és olyan bátorító szavakat suttog a fülünkbe, amit soha senki más nem mondana nekünk.

Remélem, hogy ez bátorító volt a számotokra.

Isten áldjon, Orsi

No comments:

Post a Comment