Friday, June 10, 2011

Megmagyarázhatatlan öröm

Sziasztok!

Már épp ideje, hogy elmondjam nektek, hogy az Úr hatalmas, és neki a legkedvesebb időtöltése, hogy megörvendezteti az embereket.

Elég a depresszióból, az aggodalmaskodásból. Az Úr nem bénaságra, hanem szabadságra tervezett minket. Engem kedd óta annyira megszabadított a depressziótól, hogy nyoma sincs, egyszerűen nem érdemlem meg azt az örömöt, amit az Úr már négy napja nekem adott.

A mással jóltevő ember megkövéredik; és a ki mást felüdít, maga is üdül. (Péld 11, 25)

Tudjátok, ki kezdeményezte a mások felüdítését? Az én Megváltóm Jézus Krisztus, aki a tiéd is lehet.
Jézus a következőket mondja neked, akit meg akar örvendeztetni:

Valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, amelyet én adok neki, örök életnek buzgó kútfeje lesz őbenne. (János 4, 6)

Jézus volt az, aki kezdeményezte a felüdítést. Ha ittál abból a vízből, amit Ő adott neked, akkor ő lesz a legboldogabb, ő fog örülni neked a legjobban. Tudod miért?

Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilenczvenkilencz igaz emberen, a kinek nincs szüksége megtérésre. (Lukács 15, 7)

Ami téged megörvendeztet, az Jézust is megörvendezteti. Itt az élő víznek a forrása, folyama nem áll meg. Ha ittál a vízből, amit Jézus adott neked, menj és itasd meg a körülötted élőket, hozz nekik felüdülést. Gyakran nem is kell szavakat használnod. Te leszel a legboldogabb, ha azt az el nem múló örömet adhatod másoknak, és Jézus pedig rád lesz büszke, és annak fog örülni, hogy nem gátolod az Ő örömének a terjedését.
Barátom az élővíz, az örömhír, az evangélium, amit azért kaptál, hogy tovább add. Az emberek nem fogják érteni mitől van ilyen örömöd, de nem számít, hiszen azt az el nem múló örömöt, amit Jézus ad nekünk, emberi ész fel nem foghatja, de hirdetheti, hallhatóvá, láthatóvá teheti.

Tudod mennyien várják, hogy a te felüdülésed, az ő felüdülésük is legyen.

Az emberek nem tudják, mi az az öröm, amivel Jézus megváltottjai rendelkeznek, de vágyakoznak, sóvárognak utána. Honnan tudom ezt, hogy a világ sóvárog Jézus mosolya, szeretete, öröme után?

Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.
Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, aki az alá vetette.
Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságából az Isten fiai dicsőségének szabadságára. (Róma 8, 19-21)

Barátom, ha te ittál abból a vízből, amit Jézus adott neked, és felüdültél, menj és oszd meg ezt a környezeteddel, hogy ők is ihassanak ebből a vízből, és felüdüljenek.

Végezetül, sokszor nem kell mást tenned, csak mosolyognod. Ez nem muszáj mosoly, hanem felszabadult, igazi szívből jövő mosoly, méghozzá a benned élő Jézus mosolya, amit senki el nem törölhet a te szádról.

Légy áldott kedves barátom!

Orsi

No comments:

Post a Comment