Friday, September 9, 2011

A vonat

Sziasztok!

Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; Mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik. (Zsidók 11, 6)

A hit egy kiindulópont, amire szükségem van ahhoz, hogy felszabaduljak a jó cselekvésére.
Mivel hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, ezért bármit tehetek, próbálhatok tenni, Isten szemében értéktelenn nulla.
A cselekedetek, amelyek nem a hitből indulnak ki izzasztóak, kimerítőek, fárasztóak. A Jézus Krisztusba vetett hit által, kizárólag a Szent Szellem vezetése által tudok bármit is szabadon tenni anélkül, hogy belefáradnék.

A hit és a cselekedetek együtt, egy irányba haladnak. Mint a mozdony után a vagonok. Ha a mozdony áll egyhelyben, akkor a kocsik sem érnek semmit. Ha mozdony elindul, nevezzük ezt a hit mozdonyának, akkor a vagonok sem tehetnek mást, együtt haladnak a mozdonnyal. Ha vagonok, nevezzük őket a cselekedetek vagonjainak nem kötődnek a mozdonyhoz, akkor nem töltik be a funkciójukat, azaz halottak, semmit nem érnek. A hit, amit nem követnek a cselekedetek nem kedves Istennek.
A hit akkor tölti be az Isten szemében is értékes szerepét, amikor ha a cselekedetek vagonjai kötődnek a hit mozdonyához, és így egy teljes vonatot alkotva száguldanak a mennyei végállomás felé.

A hit cselekedetekre kell ösztönözzön, mert az a hit, ami nem szabadít fel a jónak a cselekvésére hamis, nem igazi. (Folyt köv)

No comments:

Post a Comment