Saturday, January 24, 2009

Női konferencia egy része

Bevezetés
Beteljesedni Isten akaratának megismerésével. Miénk a bűnök bocsánata Krisztusban, aki képe a láthatatlan Istennek. Minden látható és láthatatlan teremtett dolog benne és általa van fenntartva. Amikor a Szent Lélek ismétli önmagát arra érdemes odafigyelni. A Biblia egy SMS üzenet nekünk Istenben. Jézus Krisztus által szentekként és feddhetetlenekként állunk Isten előtt. Isten tudja kik vagyunk. Isten befogadott minket a családjába. A hit nem álmodozásból áll. A hit bizonyítéka annak, amit nem látunk. Olyan nőknek kell lennünk, akik az Igére állunk. A hit Isten Igéjének hallásából van. Krisztus bennünk van. Nem lehet a miénk egy olyan Jézus, aki nem a Biblia Jézusa. Ha Jézus nem válik mindazzá bennünk, aki valójában Ő, akkor nem ismerjük Őt. Mi nem tudunk megbocsátani magunknak, mert bűnösök vagyunk. A megbocsátás csak is Istentől jön. Isten minden bűnünket odaszegezte a keresztre. A bűneink Krisztussal megfeszíttettek, ennek ellenére élünk, de nem mi élünk, hanem az Ő életében van elrejtve a miénk, tehát Ő él. Engdelmeskedni Istennek annyit jelent, odaszánni magamat teljesen és belőle táplálkozni. Amit teszünk, az Úrnak tesszük. Ha nem halunk meg, akkor nem élünk. Isten a mi fizikai halálunkat arra használja fel, hogy életet adjon. Mi mindannyian, akik itt élünk a földön anyaként kell, hogy éljünk. Legyünk anyukái a körülöttünk élő embereknek. Istennek is van anyai szíve. Amikor elfogadjuk Isten tervét, az békességet hoz. Ha nehéz valakinek megtennünk valamit, akkor tegyük meg Istennek. Fontos, hogy az Igazságot úgy mondjuk el másnak, hogy el tudja fogadni. Az elménk megújulása által megváltoztunk.

Az első rész az egyedülálló nőknek szól.
Ott van a vágy a szívünkben, hogy segítőtársak lehessünk. Isten, ha nem ezen a témán dolgozik, akkor máson. A bukás következménye: a párkapcsolat bálványozása és az én központúság is.Bálványozás, amikor ez irányít, amikor e körül forgunk; bálványozás, amikor Istent eszközként akarjuk használni, hogy ez megvalósuljon. Amikor elfogadjunk, hogy Jézus megváltott, szabadokká válunk arra, hogy ne cselekedjünk test szerint. Lélek szerint kell igazságban járnunk, ami megszabadít minket attól, hogy Sátán elvegye az örömünket. A kísértés a földi életünk végéig ott lesz. Isten mindig hű lesz, akkor is, ha egyedülállók maradunk, akkor is, ha férjhez megyünk. Istennek nem célja a házasság, a párkapcsolat, hanem eszközként használja. Isten célja, hogy jobban megismerjük Őt, Megszenteljen minket, Tanítvánnyá tegyen minket, Építsük az Ő országát. Aki nem férjes asszony, az Úr dolgaival foglalozoik. ( 1 Kor 7)Isten olyan nővé akar minket formálni, amilyenre a jövőbelinknek szüksége lesz. Nem nekünk kell keresnünk a megoldást. Arra lettünk teremtve, hogy Istent bensőségesen megismerjük.Isten lehet a mi lelkünk megelégítője, akkor is, ha mindent megadna, amire vágyunk. A kapcsolat része az ima is. Istennek kiönteni az érzelmeinket, a gondolatainkat, a vágyainkat akárhányszor, hogy megelégítsen minket. Amikor feljön a gondolat azonal formáljuk imává. Isten nem véletlenül enged meg dolgokat. Ha imádkozunk egy fiúért, akkor ne csak azért imádkozzunk, hogy Isten adja meg vagy ne adja meg. Egyedülállóként olyanná válni, amilyenné házasságban nem tudunk. A Szent Léleknek véleménye van mindenről az életünkben. Isten uralkodni tud a testünkön is. Amint észrevesszük, hogy ott a kísértés vagy már a bűn, meneküljünk Jézushoz. Legyünk megadottak. Mindenért adjunk hálát, azért is, hogy egyedülállók vagyunk. Isten hasznos eszközökké akar minket formálni. Világíthatunk emberek felé, megmutathatjuk nekik Isten hűségét. Ne akarjuk megtartani az életünket. Ne akarjuk a saját kezünkbe venni a dolgot. Amikor Isten nem hozza el a bukásainknak a következményét, az az Ő irgalma. Ne akarjunk megkeseredni. Különbség van az Isten akaratába való beletörődés és Isten akaratának elfogadása között. Isten dolga, hogy akar-e adni nekünk férjet és az is, hogy mikor. Egyszerre csak egy napot vegyünk, ne az egész életet képzeljük el.Isten Igéje lámpás, nem reflektor. Ne akarjuk előre tudni, hogy mit hoz az élet. Ma az az ajándékunk, hogy Istent egyedülállóként szolgálhatjuk. Nem kell kiképeznünk magunkat a házasságra, csak bízzunk Istenben. Mielőtt elrontanánk Ő figyelmeztet. Mi ránk a Menny vár.

A második rész a Bibliatanulmányozás hogyanjáról szól.
Senki nem tudja megtenni helyettünk, hogy időt biztosítsak Isten Igéjének a tanulmányozására. Isten meg tudja mutatni, hogy azt az időt, hogyan tegyük félre. Ő az első az életünkben? Megtalálni az időt az egy személyes dolog. Ha kérem az Úrtól azt az időt Ő megadja, de meg is kell ragadni. Ha csak öt percünk van arra, hogy foglalkozzunk az ő Igéjével ő abban is segít, hogy öt perc alatt olyan dolgokat tanítson meg nekünk, amit egy óra alatt nem lennénk képesek. A bűntudat ne lopjon meg minket attól, amit Isten adni akar. Ne szorítsuk korlátok közé az Urat. A küzdelem= késleltetett engedelmesség. Küzdünk, amikor engedelmeskednünk kellene. Isten mindig abba az irányba fog mozogni, hogy tanulmányozzuk az Ő Igéjét. Igetanulmányozás előtt mindig imádkozzunk, hogy a Szent Lélek nyissa meg az Igét. Mit csináljunk, amikor tanulmányozzuk az Igét? Nézzük meg: Kiről szól a történet?; Mi történik?; Mikor és hol történik?; Nézzük meg egyes kifejezések gyakoriságát; Kinek szól a történet?; Hogyan reagálnak rá a különböző szereplők?; Nézzük meg a szöveg összefüggéseket; Mit jelent a történet?; Mi a lelki mondanivalója?; Hogyan alkalmazhatjuk a gyakorlatban? (Ha nem alkalmazzuk az Ő Igéjét, csak olvassuk azzal csak a tudásunkat, az ismeretünket gyarapítjuk és "A tudás felfuvalkodottá tesz." ); Milyen példát követhetünk a történet alapján?; Milyen bűnre mutat rá, amiből meg kell térnünk?; Milyen útat mutat?; Vezet-e valamilyen irányba?; Apró szavak jelentése?.

Befejezés.
Jézus mindent megtett azért, hogy legyünk. Jézus békessége és az Ő beszéde lakozzék bennünk. Ez egy ajándék, meghívás a "Szabadságra". Mi az Isten nevét viseljük magunkon. Többre vágyunk Jézusból. Szabadok vagyunk, szeretve vagyunk. Nem kell erőlködnünk.

Szeretettel, Orsi

No comments:

Post a Comment